Over mij

Leuk om jullie te ontmoeten!

Moniek   Mijn naam is Moniek en ik hou van fotograferen, van mensen, van mooie locaties, lekker eten met vrienden, feestjes, muziek en dansen. Ik ga het liefst naar de zee (en nooit zonder camera) en ik hou erg van de zon. Mooie dorpjes bezoeken en mensen ontmoeten in bijvoorbeeld Griekenland, Italië en Portugal. Ik heb twee kinderen, 2 leuke meiden van 11 en 18.

Bruidsfotograaf   Als bruidsfotograaf vind ik het superleuk om een bijzondere dag als een huwelijk vast te leggen en de sfeer en de liefde weer te geven in beelden. Ik ben altijd op zoek naar dat bijzondere moment tussen mensen, de liefde, de emotie, interactie. Ik richt mij op het bruidspaar en de gasten, maar ook mooie details en de entourage leg ik vast. Onopvallend aanwezig maar vooral op de juiste plek met de juiste timing. Als jullie dat wensen maak ik in een ongedwongen en ontspannen sfeer samen met jullie de bruidsreportage. Ik zeg altijd: “de fotoshoot is een superleuk onderdeel van jullie dag” en veel bruidsparen ervaren dat zo. Je hoeft niet te poseren en door mijn aanpak vergeet je dat je op de foto gaat. Dit zie je terug in de ongedwongen en spontane foto's. Inmiddels fotografeerde ik zo’n 350 huwelijken en nog steeds doe ik dat met veel plezier.

Opleiding fotografie   Mijn eerste camera kreeg ik op mijn 13e. Superenthousiast ging ik fotograferen. Op elk familiefeest was ik met mijn camera te vinden. Ik studeerde af als socioloog en naast mijn werk ben ik altijd blijven fotograferen. Omdat ik in 2000 nog net zo enthousiast was over fotografie besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken en ging ik de opleiding fotografie doen. In 2003 fotografeerde ik mijn eerste huwelijk als professional. Ik vind het leuk om mensen op hun gemak te stellen en te enthousiasmeren. Het fotograferen van mensen, huwelijken en loveshoots werd dan ook snel mijn specialiteit. Nu ben ik alweer bijna 15 jaar met veel plezier bruidsfotograaf! Na mijn vakopleiding fotografie heb ik veel workshops gevolgd van top bruidsfotografen uit binnen- en buitenland. Ik volg de laatste ontwikkelingen binnen de bruidsfotografie en jaarlijks volg ik diverse workshops/trainingen en bezoek ik congressen in binnen- en buitenland over huwelijksfotografie.

Studiofotografie en zakelijke fotografie   Naast huwelijksfotografie fotografeer ik al jaren mensen, voor particulieren en bedrijven, op locatie en in de studio. Eerst in mijn studio aan huis en sinds 2014 in mijn ruime fotostudio in Utrecht.

Je hoeft niet te poseren, fotoshoots zijn gezellig en spontaan.

Laatste blogs