bruidsreportage Utrecht, Leusden, Woudenberg

Afgelopen vrijdag mocht ik een bijzondere bruiloft fotograferen: de bruiloft van Wietske en Annieck. Twee vrouwen, twee jurken, twee boeketten. Ze zijn op maandag getrouwd in het gemeentehuis en op vrijdag is de kerkceremonie en een feest in een huisje van de schaapskooi. Als ik binnenloop in de Janskerk in Utrecht is de voorbereiding in volle gang. De gasten zijn aanwezig en het wachten is op Wietske en Annieck die aankomen, kort voor de dienst begint. Ze hebben bij elkaar passende jurken aan in drie tinten grijs. De twee boeketten hebben beide dezelfde kleuren, maar elke bloem is verschillend. Het past perfect bij de grijze jurken. De ringen zijn gemaakt door een edelsmit en hebben de vingerafdruk van de partner, de een met een blauw, de ander met een paars accent. Ik vind ze prachtig! De kerkdienst begint. Omdat er veel mensen zijn gekomen uit het buitenland wordt de dienst vertaald in het Engels. Bijzonder is dat de dienst ook in gebarentaal wordt weergegeven, want Annieck is doof en meerdere gasten ook. Als Annieck en Wietske elkaar het jawoord geven staan alle gasten in een grote kring om hen heen. Na een korte receptie vertrekken we naar een mooi natuurterrein in Leusden / Woudenberg om een supergezellige bruidsreportage te doen. Speciaal ook omdat we worden omringd door mijn eigen assistent en twee gebarentolken. Een leuk moment aan het begin als ik even moet wennen: ik zie de gebarentolk druk gebaren naar Annieck en ik vraag me af wat ze tegen elkaar zeggen. Meteen realiseer ik me dat ze mij vertaalt. De bruidsreportage is lekker ontspannen en als ik vertrek begint het feest in de schaapskooi.

2 reacties
Comment

Uw mailadres wordt niet getoond of doorgegeven. Required fields are marked *

  • Marieke10 juli 2013 - 11:23 am

    Super mooie foto’s van een super mooie dag! Heel veel geluk samen! Liefs Marieke, Jeroen en RoosReplyCancel

  • Bert en Dini13 juli 2013 - 9:31 pm

    Wat prachtig om julle zo gelukkig te zienReplyCancel